YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Yumurtanın üzerinde bulunan sayılar ne anlama geliyor?

    Yumurta üzerine oynanan oyunlara son vermek için kodlama dönemi başlıyor. Peki nedir bu kodlama? Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın el attığı bu konuyu detaylarıyla işliyoruz.

    Son zamanarda yumurta fiyatları devamlı ve düzensiz bir şekilde değişkenlik gösteriyor. Gezen tavuk, kümes tavuğu, kümeste özgür tavuk, organik tavuk derken yumurta fiyatları aldı başını gitti. Üstelik bu yumurtalara bir de hile karışınca hangi ürün orjinal hangisi değil ayırt etmek bir hayli zorlaştı.

    1252250

    Bu duruma el atan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı "yetiştirme metodu kodu"'nu hayata geçirdi. Yeni döneme girilen yumurta satışında üzerinde kod bulunmayan yumurtalar artık satılmayacak.

    Yetiştirme metodu kodu, işletme ve kümes numarası önüne, organik yetiştiricilik için 0, free range (açık dolaşıma erişim) yetiştiricilik için 1, kümeste kafessiz yetiştiricilik için 2 ve kafesli yetiştiricilik için 3 olacak şekilde sistem tarafından otomatik verilecek. Bu sayede hangi yumurta organik, hangi yumurta gezen tavuğa ait vs. anlaması çok daha kolay olacak.

    0 numaralı kod:

    5a1fa38a61361f1acc9004ad

    Yumurtanın organik bir şekilde üretildiğini işaret eder. Tavuğa verilen yem organiktir ve tavuğa hiçbir şekilde hormon uygulanmamıştır. Yumurtalar arasında en sağlıklı olanı ve de en pahalısıdır.

    1 numaralı kod:

    gezen

    Gezen tavuk yumurtası kodudur. Tavuğun rahatça gezebileceği alanı mevcuttur. Ama bu tavuklara hormon ya da GDO'suz yem kısıtlaması gibi bir durum söz konusu değildir.

    2 numaralı kod:

    avrupada_bocek_ilacli_yumurta_alarmi_1501879064_0179

    Kümes içinde dolaşan tavuktur. Bu tavuklar için dar bir kümes alanı düşünmeyin. Belirli bir alan içerisinde rahat hareket edebilirler. Yine bu koda sahip olanların yem ve hormon konusunda bir kısıtlamaları yoktur.

    3 numaralı kod:

    3

    Kafeste büyüyen tavuktur. En sağlıksız yumurta diyebiliriz.

    Kaynak

    Yerel Seçim 2024


    En Çok Aranan Haberler