YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Zeytinyağlı Patlıcan Yemeği Tarifi

    Patlıcan tutkunları için yaz ayları, en tazesini, en lezzetlisini, marketlerde, pazarlarda, koca yığınlar halinde bolca bulabilecekleri patlıcan mevsimi anlamına da geliyor.

    Tarif Puanı
    Teşekkürler!
    Puanınız alınmıştır.
    Kaç Kişilik -
    Hazırlık Süresi 10dk
    Pişirme Süresi 30dk
    Kalori/Porsiyon -

    Kimilerinin dört gözle, yaz gelsin diye beklemelerinin sebebi yalnızca tatil-deniz-güneş-kum değil. Patlıcan tutkunları için yaz ayları, en tazesini, en lezzetlisini, marketlerde, pazarlarda, koca yığınlar halinde bolca bulabilecekleri patlıcan mevsimi anlamına da geliyor. Artık patlıcan ya da başka herhangi bir meyve-sebze için mevsimini beklemeye gerek yok elbette ama mevsiminde yetişen ve taze taze tüketilen gibisi de yok doğrusu. Gerçekten de, soğuk-sıcak, etli-zeytinyağlı, kızartma-salata, börek-pide çok çeşitli şekillerde sofralarımızı şenlendiren patlıcan yazın en çok tükettiğimiz, kış içinde en çok sakladığımız toprak mahsulü olsa gerek. Oldukça nazlı bir bitki olan patlıcan, iklim şartları, toprak ve sulama konusunda çok seçici. Usulüne uygun sulama yapılmazsa acılaşıyor. Neyse ki acısını gidermenin yollarını biliyoruz da, mahrum kalmıyoruz bu güzel sebzeden. Burada tarif edeceğimiz, son derece kolay hazırlanan ve hiç bir beceri gerektirmeyen zeytinyağlı patlıcan yemeği de favorileriniz arasına girecek, emin olabilirsiniz.

    Malzeme Listesi

    1 kilogram patlıcan
    2 adet büyük kuru soğan
    5 diş sarımsak
    3 adet büyük domates
    3 adet çarliston biber
    3 yemek kaşığı zeytinyağı
    Tuz
    1 tatlı kaşığı toz şeker
    Karabiber
    Bir tutam ince kıyılmış maydanoz

    (4-6 Kişilik - 30 dakika)

    Hazırlanışı

    Adım 1

    Patlıcanların kabuğunu tamamen soyun, istediğiniz irilik ve şekilde dilimleyin. Bol tuzlu suda beklemeye bırakın.

    Adım 2

    Kuru soğanları salata yapar gibi, yarım ay şeklinde doğrayın. Domateslerin kabuklarını soyun ve yemeklik doğrayın. Sarımsakları ayıklayın ve ve her birini 2'ye bölün. Biberlerin çekirdeklerini çıkarıp iri iri doğrayın.

    Adım 3

    Patlıcanları tuzlu sudan çıkarın, yıkayın ve hafifçe sularını sıkın. Yemeği pişireceğiniz tencerenin dibine, yarım ay şeklinde doğradığınız kuru soğanları yayın. Üzerine patlıcanları, aralarına sarımsakları yerleştirin. En üstüne de domatesleri koyun. Tuz, toz şeker ve karabiber serpin. 2 yemek kaşığı zeytinyağını da sebzelerin üzerine gezdirin.

    Adım 4

    Tencerenin kapağını kapatıp, 5 dakika yüksek ısıda daha sonra iyice kısık ateşte, yemeğinizi pişmeye bırakın. Normal şartlarda domateslerin suyu bu yemeği pişirmeye yeter. Fakat gerekli görürseniz su ilave edebilirsiniz. Yaklaşık olarak yarım saat sonra yemeğiniz pişmiş olacaktır, kontrol edip ocağı söndürün. Servis yapacağınız zaman 1 yemek kaşığı zeytinyağını üzerine gezdirin, harmanlayın ve ince kıyılmış maydanozla süsleyin.

    Püf Noktası

    Zeytinyağlı yemekleri mutlaka iyi kalite bir zeytinyağıyla pişirin. Hatta en iyisi zeytinyağlıları sebzelerin kendi suyuyla pişirmek ve zeytinyağını da servis sırasında eklemek.İmkan varsa, yemeği tencerede soğumaya bırakın. Aceleniz varsa, biraz ılınmasını bekleyin ve yine tenceresiyle buzdolabına kaldırın, soğutun.

    Chef GPT


    En Çok Aranan Haberler