YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Birlikte Tüketilmesi Gereken 18 Gıda

    En iyi şekilde yararlanmak için bu ürünleri birlikte tüketin.

    Elma ve Bitter Çikolata

    Alışılagelen bir kombinasyon olmasa da denemekte yarar var. Elma da bulunan kateşin enzimi ve çikolatada bulunan antioksidan kersetin birlikte tüketildiğinde bağışıklık sistemini kuvvetlendirir, zihni açar, kalp ve damarları iyileştirir ve aynı zamanda kanser riskini de azaltır.

    Kanser hücrelerini öldüren karışım için tıklayın


    Yulaf ve Taze Sıkılmış Portakal Suyu

    Yulaf ve portakal zengin fenol kaynaklarıdır. Bu sindirim sisteminizin iyileşip toksinlerden daha etkili bir şekilde arınmanız anlamına geliyor. - - - - - -

    Domates ve Çiğer

    Demir yetersizliği kronik yorgunluğa, düşük metabolizmaya, kalp ve damar yollarında sorunlara yol açabilir. Ama ciğerde bulunan demir C vitamini olmadan kolay sindirilemez. Bu yüzden içinde askorbik asit bulunduran domates bu sorun için birebir.

    Kalbe iyi gelen diğer besinler için tıklayın


    Maydanoz ve Limon

    Maydanoz zaten turunçgillere çok yakışır. Maydanozda bulunan demir C vitamininin kana karışmasına yardımcı olur. C vitamini metabolizma ve bağışıklık sisteminin iyi çalışması için elzem bir vitamindir.


    Sebze ve Yoğurt

    Doğal, şekersiz ve katkı maddesiz yoğurt tüketin. Bu tür yoğurtlar kalsiyum yüklü olup mide fonksiyonlarını iyileştirirken kolondaki mikroflorayı da dengeler. Kereviz veya havuç gibi sebzelerle birlikte tüketildiğinde sizin için müthiş bir vitamin deposu haline gelecektir. Sebzelerin içinde bulunan lifler kalsiyumun sindirilmesine yardımcı olur. - - - - - -

    Avokado ve Ispanak

    Bütün diyetisyenlerin en sevdiği çiftlerden biri. Ispanak A vitamini ve lütein barındırır. Bu besinlerin avokadoda bulunan sağlıklı yağlarla birlikte tüketilmesi sindirim sisteminize çok yardımcı olacaktır.


    Yeşil Çay ve Limon

    Yeşil çayı limonla birlikte tüketmek susuzluğunuzu giderip kendinize enerji yüklemek için mükemmel bir çözüm. Yeşil çay güçlü bir bağışıklık sistemine yardımcı olan kateşinle yüklüdür ve buna limondaki C vitamini eklendiğinde çayın etkisi daha da güçlenmiş olur. - - - - - -

    Domates ve Zeytinyağı

    Hepimizin bildiği gibi bu leziz bir ikilemedir. Domateste bulunan likopen kalp ve damarları iyileştirirken aynı zamanda damar tıkanıklığını ve tümör oluşumunu da önlemeye yardımcı olur. Zeytinyağıyla birlikte tüketilmesi likopenin sindirimini kolaylaştırır. - - - - - -

    Et ve Biberiye

    Kırmızı et çok iyi bir protein kaynağı olsa da doğru bir şekilde hazırlanmalıdır. Diyetisyenler genelde haşlanmasını veya yavaş pişirilmesini tavsiye eder çünkü fırınlanması veya kızartılması kanserojen bileşimlerin oluşmasına yol açabilir. Ama bu sorunu eti pişirmeden önce biberiyeyle iyice ovarak önleyebilirsiniz. Biberiye kendi çapında zaten çok sağlıklıdır ve içinde bulunan antioksidanlar et pişerken sağlıksız bileşimlerin oluşumunu önler.

    Chef GPT


    En Çok Aranan Haberler