YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Zahmet İstemez: Dünyalar Kolayı 7 Leziz Somon Tarifi

    Akşam ne pişirsem acaba? Diye düşünüyor olabilirsiniz - bu sorunun cevabı neden somon olmasın? Hem çok sağlıklı hem de bin bir farklı şekilde kolaylıkla pişirilebilen bir balık. İster tavada, ızgarada, fırında... İhtiyacınız olan aslında sadece biraz tuz ve karabiber.

    Fırında Somon

    Fırında pişen somonun içi yumuşacık, dış kenarlarının da hafif çıtır olması gerekir. Yapmanız gereken tek şey, üzerine biraz yağ sürüp biraz da tuz ve karabiber serpmek. Eğer soslayacaksanız, sosu da üstüne döküp aşağı yukarı 12 dakika boyunca fırına atın.

    Fırında Sarımsaklı Somon Tarifi İçin Tıklayın


    Fırında Izgara Somon

    Fırınınızın ızgarası varsa bu tarifi kolaylıkla yapabilirsiniz - fırından çıkınca dışı çıtır çıtır ve karamelize bir balık olacak. Tarifte aslında yeşil bir sos kullanıyor, ama onun yerine direk marketten aldığınız pesto veya sadece zeytinyağı, tuz ve karabiber de kullanabilirsiniz!

    Yeşil Soslu Izgara Somon Tarifi İçin Tıklayın


    Izgara

    Somon filetolarını pişirmeden önce marine edip, sonra ızgaraya atınca ortaya hem çok yakışıklı hem de müthiş lezzetli bir balık çıkıyor. Somonun ızgarada pişmesi için her bir tarafını aşağı yukarı sadece 3 dakika pişirmeniz yeterli. Balığın ızgaraya yapışmaması için ya ızgaranızı iyice yağlayın ya da teflon bir ızgara tavası kullanın.

    Tarifte 3 farklı eleman var, ama tabii ki sadece balığı kendi başına da yapabilirsiniz.

    Soslu Izgara Somon Tarifi İçin Tıklayın


    Tavada Somon

    Restoranda sunulduğu gibi balık pişirmenin en büyük sırrı, balığı tavaya atmadan önce tavanın neredeyse yanma derecesinde sıcak olması. Aslında zeytinyağı, tuz ve karabiber dışında başka hiçbir şey eklemenize gerek yok. Eğer biraz daha tat eklemek isterseniz, tabağa koyduktan sonra servis etmeden hemen önce üstüne istediğiniz bir sosu gezdirmeniz yeterli. Onun dışında balığın her bir tarafının 4-5 dk. pişmesi yeterli olacaktır.

    Tavada Pesto Soslu Somon Tarifi İçin Tıklayın


    Buğulama

    Buğulama, tavada veya fırında uygulayabileceğiniz çok basit bir yöntem. Mantığı, balığın çevresinin kaynayan suyla çevrilmiş olması sadece. Normalde beyaz şarap ve su karışımı kullanılsa da, şarap yerine elma sirkesi balığa çok güzel bir tat katıyor. Tarifteki gibi istediğiniz baharatları, su ve sirke karışımına ekleyip tavada kaynamaya başladıktan sonra, içine somonu ekleyip aşağı yukarı 10 dakika pişirmek kadar kolay bir yöntem.

    [

    Kolay Somon Buğulama Tarifi İçin Tıklayın](http://yemek.mynet.com/kolay-somon-bugulama-1155343)


    Füme

    Bu aslında 'lox' diye bilinen, tuzla terbiye edilmiş füme somon. Somon bu şekilde yapıldığında hiç bir şekilde pişirilmiyor, sadece 48 saat boyunca tuz ve şeker karışımı içinde bekliyor. Tarifi çok kolay, tadı da bildiğiniz gibi çok güzel, ama biraz sabır işi sadece.

    Ev Yapımı Füme Somon Tarifi İçin Tıklayın


    Buharda Somon

    Bu, hepsinin arasında en basit yöntem bence... Tencereye bir borcam ya da buharlama sepeti yerleştirin, sepet veya borcamın dibine limon dilimlerini dizin, tencerenin dibine su koyun, kısık ateşte kaynamaya başladıktan sonra somonu, limonların üzerine yerleştirin ve tencerenin kapağını kapatıp 7-9 dakika boyunca pişirin.

    Buharda Somon Tarifi İçin Tıklayın

    Bonus: Kolay Kruvasan Pizza!


    Chef GPT

    En Çok Aranan Haberler