YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Karatay uyardı: Bu içecek sağlığımız için zehirdir!

    İç Hastalıkları ve Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Cana Karatay yeni açıklamalarda bulundu. Bu sefer ise tüm dikkatleri enerji içeceklerine çekti.

    ff

    Karatay'ın her zaman vurguladığı şey, sağlıklı ve en doğal ürünlerle beslenmek. Bu vurgusuna karşı olarak son zamanlarda gündem olan enerji içeceklerinin tüketimi de eklendi. Yğksek miktarda mısır şurubu ve kimyasallar içerek bu içecek için Karatay:

    "Bütün enerji içeceklerinin içine koyulan yüksek miktardaki mısır şurubu şekeri ve kimyasallar insanın bağışıklık sistemini çökertir, bağırsakları mahveder, beyni mahveder. Verdiği enerji bir-iki saat sürse dahi insanı perişan hale getirir. O birkaç saat için verdiği enerji mutluluk hissine insanlar bağımlı olur. "

    Karaciğere büyük hasarı var

    frfg

    Enerji içeceklerini alkollü içeceklerle kıyasladığımızda, karaciğere çok daha büyük hasar verdiğini söylüyor Canan Hoca. Karaciğer etkisinin yanı sıra bağırsakları, bağışıklık sistemini ve hatta beyne bile kötü etkileri mevcut! Yani kısaca bu tür içecekler her türlü hastalığın temelini oluşturmakta.

    Sebep olduğu hastalıklar:

    Enerji içeceklerinde olduğu gibi gazlı içeceklerde; bağırsaktaki yararlı bakterileri öldürüyor ve bağırsak hücrelerinin parçalanmasına sebep oluyor. Hal böyle olunca da düşman bakteriler çoğalıyor.

    Bağırsak problemlerinin yanında şeker hastalığına da zemin hazırlayan içecekler; tiroit, alzheimer, kanser, tansiyon, böbrek hastalığı, pankreas hastalığı gibi daha birçok rahatsızlığa sebep verebilir.

    Canan Karatay'ın daha önce yaptığı açıklamar için:

    Dünyanın en sağlıklı yiyeceği için tıklayın

    Canan Karatay'a göre neler yememiz gerekiyor?

    Canan Karatay'ın 7 günlük diyet listesi için tıklayın

    Chef Gpt


    En Çok Aranan Haberler