YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Şehir Hayatına Yenik Düşüp Unuttuğumuz 10 Yöresel Yemek ve Tarifi

    Makaron, waffle, spagetti, pizza, donut derken iyiden iyiye özümüzü unuttuk biz! Eskiden evlerde tencere tencere pişen keşkekler yerini hazır makarnalara, en köklü tatlılarımızdan olan aşure ise yerini supangle’lere bıraktı. Buna dur diyor ve unuttuğumuz yöresel tatları sizinle birlikte göz atıyoruz...

    Açılış onun hakkı: Keşkek

    Hemen hemen her yörenin özene bezene yaptığı et yemeğidir keşkek. Batı Anadolu, Trakya, Doğu Anadolu, Karadeniz ve Orta Anadolu... Nerede yapılırsa yapılsın herkes en iyisinin kendi yaptıkları olduğunu iddia eder! Ancak günümüzde evlerde az pişen yemekler arasında yerini aldı:

    Tarifi için sizi şöyle alalım.

    Yapımı zahmetli: İçli köfte

    Geldik yine her yörenin kendine has pişirme ve sunma tekniği olan bir başka favori yemeğimize. Evet evet, içli köfteden bahsediyoruz. Yuvarlar yapıp haşlayan var, oval şekil verip kızartan var... Hepsini seviyor, hepsine bayılıyoruz!

    Tarifi için sizi şöyle alalım.

    Aşka dertler katmer katmer: Katmer

    Sürekli “Buralarda iyi katmer yapan bir yer var mı abi?” diye soruyoruz. Ne kadar ayıp yahu! :) İyi katmer yapan yeri biz söyleyelim anneniz, anneanneniz, babaanneniz! :)

    Tarifi için sizi şöyle alalım.

    Hikayesi çok eski: Sakalaçarpan çorbası

    Yıllar yıllar önce evinde yalnış başına yaşayan bir dede varmış, bu dedeye komşuları yemek götürür ve elinden geldiğince yardım edermiş. Bir gün komşularından birisi yaptığı çorbadan götürmüş... Dede kaşık yerine tastan içmiş çorbayı ve erişteler sakalına takılmış. O günden bugüne bu çorba sakalaçarpan olarak anılırmış...

    Günümüzde böyle komşuluklar bile kalmadı bırakın çorbayı... Tarifi için şöyle alalım.

    Fırınlarda pişirmek mümkün: Testi kebabı

    Testi kebabını layığıyla yapanların sayısı o kadar azaldı ki... Yaramız derin bu konuda. Testi kavramı bize artık “banel” ve uzak gelmeye başladı ama öyle değil yahu. Aldığınız testiyi evinizin fırınında pişiremiyorsunuz evet ama hala mahallelerde fırın var. :)

    Tarifi için sizi şöyle alalım.

    Lezzet patlaması: Perde pilavı

    Lezzet patlaması dedik çünkü hak ediyor! İç harç sayılacak nitelikte bir pilav ve ev açması yufka... Etlisi de olur, tavuklusu da. Bizim için fark etmez ikisine de bayılıyoruz. :)

    Tarifi için sizi şöyle alalım: https://yemek.mynet.com/tavuklu-perde-pilavi-1150976

    Farklı isimleri var: Kelecoş

    Erzincan ve Elazığ'da Kelecoş, Erzurum'da Keleçaşı, Ağrı, Van ve Hakkari'de Keledoş adıyla anılan bu yemek, ufak malzeme değişiklikleri ile kırsal kesimde yapılan etli bir hamur işi yemeğidir. Günümüzde bırakın evlerde pişmesini adını duymadan büyüyen bir nesil var :(

    Tarifi için sizi şöyle alalım.

    Türkülere konu olmuş: Çökertme kebabı

    Dolu dolu bir lezzet, dolu dolu bir yemek. Anadolu’da özellikle ramazan ve düğün sofralarında yerini bulan bu kebap da günümüzde az pişirilen lezzetler arasında yerini aldı...

    Tarifi için sizi şöyle alalım.

    Tatlıdır kendisi: Laz böreği

    Bu börek için biraz insaflı davranabiliriz. Hala yapanlar var (çoğunluğu da Karadenizli anneler) ama yine de kayıp gidecek diye ödümüz kopuyor.

    Tarifi için sizi şöyle alalım.

    Arabaşı diyen de var: Arapaşı çorbası

    arabasi

    Karış karış Anadolu’muzun en güzide çorbalarından birisidir. Özellikle kışın hastalıkları atar, kovar. Domates çorbasından, kremalı mantar çorbasından kafamızı kaldırsak da mis gibi şu çorbadan pişirsek ya?

    Tarifi için sizi şöyle alalım.

    Chef GPT


    En Çok Aranan Haberler