YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Hatay Mutfağından Parmak Isırtan 10 Yemek

    Güney Anadolu’nun en güzel yemek kültürüne sahip şehirlerinden biri olan Hatay’ın, ilk uçakla Antakya’ya gitme isteğinizi uyandıran yemekleri karşınızda.

    Kumbursiye Çorbası

    Güney mutfağında et önemli bir yere sahiptir. Öyle ki; çorbalarda bile et eksik olmaz. Tarifi burada.


    Ispanaklı Borani

    Et ile otu harmanlamayı da severiz.
    Burada bir küçük parantez açmak lazım. Tarifleri okuduysanız ‘tuzlu yoğurt da ne ola ki’ demiş olabilirsiniz. Demeyin, Hatay’da kahvaltıların ve bazı yemeklerin vazgeçilmez çeşnisi olan bu müthiş lezzetin nasıl bir şey olduğunu göstermek için sizi hemen şuraya buyur edelim. Tarifi burada.


    Fellah Köftesi

    Et kadar bulgur da sevilir, kullanılır Hatay mutfağında. Güzel de olur hani.
    Tarifi burada.


    İçli Köfte (Oruk)

    Bunu zaten bilmeyen yoktur. Kimi haşlama sever, kimi kızartma. Kimi cevizli, kimi sade. Ama içli köfte seven herkes Hatay oruğunu da sevmiş sayılır.
    Tarifi burada.


    Firik Pilavı

    Şimdi burada sizin kafanızda iki soru işareti var: 1- firik nedir 2- neden yapılır? İlk sorunuzun cevabını verdiğimize göre neden yapıldığını da açıklayalım: çünkü çok güzel.

    Pilav kavramına bakışınızı tamamen değiştirebilecek olan bu lezzetin Tarifi burada.


    Haylan Kabağı (Sıyırma Kabak) Dolması

    Hangimiz gece gece sessizce mutfağa süzülüp tencereden dolma çalmadık ki? Her türü güzel olan bu yemeğin sıyırma kabakla yapılanı da apayrı bir lezzet doğrusu. Laf aramızda, sıyırma kabağın yemeği de bir başka olur. Tarifi burada.


    Tepsi Kebabı

    Hatay’da beklenmedik bir misafir gelirse ve hiçbir yemek hazırlığı yapılmamışsa çözümü çok basittir. Şehirde her yerde bulunabilen kasap-fırınlar imdadınıza yetişir. Parola: tepsi kebabı. Onlar gerisini halleder. Tarifi burada.


    Katıklı Ekmek

    Esasen tandırda yapılanı makbul olsa da iç hazırlayıp mahalle fırınına da güzel güzel yaptırabileceğiniz acı mı acı bir lezzet. Tarifi burada.


    Kömbe

    Ramazan Bayramları’nın vazgeçilmez tatlılarından olan kömbe, aslında o kadar da tatlı değildir. Ama güzelliğinden sual olunmaz. Tarifi burada.


    Künefe

    Bunu zaten anlatmaya gerek yok. Tarifi de şurada. Antakya’ya bilet alın, havaalanından merkeze gidin. Kime sorsan gösterir.

    Chef GPT


    En Çok Aranan Haberler