YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Bu Hafta Mutlaka Denemeniz Gereken 7 Bahar Yemeği!

    Resmi olarak bahar geldi! Güneş şıkır şıkır içimizi ısıtmaya başladı. Akşamları sadece bir hırka ile balkon sefaları geri döndü. Ve elbette bahar sebzelerini özleyenlerin hasreti bitti! O zaman ne bekliyorsunuz? Özlediğiniz bahar yemeklerini yapma zamanı. Hem de en iyi tariflerle!

    Baharın özlenen ve sevilen sebzelerinden Kuşkonmaz en taze haliyle geri döndü!

    Özellikle Akdeniz ülkelerinde sıkça tercih edilen kuşkonmaz, et, tavuk ya da balık gibi yemeklerin yanında servis edilir. Nisan ayının başından itibaren haziran sonuna kadar taze olarak yiyebileceğiniz kuşkonmazın faydaları saymakla bitmez. Bu leziz sebzeyi sevmiyorsanız bile şimdi paylaşacağımız tarifle damak zevkinizi tekrar gözden geçirebilirsiniz!

    Fırında Çıtır Kuşkonmaz Tarifi İçin Tıklayın


    Konserveye son! Bezelyeler tezgahlarda...

    Hangi sebzenin mevsimi ne zamandı unuttuk değil mi? Bahar ayları bezelyeyi en taze yiyebileceğimiz hatta pazardan alıp evde kendimiz ayıklayabileceğimiz bir mevsim. Dalından koparıldığı gibi taze taze yemek için bekleyenler dileriz ki artık mutludurlar. Yüksek değerde vitamin bulunduran bezelye, demir, bakır, magnezyum gibi sağlık açısından faydalı mineraller içeren bezelye için harika bir tarifimiz var.

    Bezelye Çorbası Tarifi İçin Tıklayın


    Fallara inanmıyoruz ama bir bakla var!

    Zeytinyağı ile birlikte tüketilen ve baharın müjdecisi olan bakla her zaman çok sevilmese bile fava yapıldığı zaman parmaklarınızı yedirir. Fal amaçlı da kullanılan kuru bakla, “Bakla falı”, olarak biliniyor. Hindistan’dan Avrupa’ya, bu arada Türkiye’ye de yayılmış olan fal türü çingeneler tarafından özellikle sahil kenarlarında bakılıyor. Elbette size bakla falı nasıl bakılır anlatmayacağız, küçük tatlı bir not olarak yazmak istedik. Sizinle paylaşacağımız en lezzetli ve en taze bakla yemeği olan fava!

    Fava Tarifi İçin Tıklayın


    Bahar geldi hoş geldi taze soğanla sofralar şenlendi!

    Salatada, balıkların yanında, tencere yemekleriyle... Baharın gelmesine en çok taze soğan yiyeceği için sevinenler büyük çoğunlukta. Taze soğan hakkında farklı efsaneler ve iddialarda var; Büyük İskender ordularını savaş için güçlendirmek adına taze soğanla beslermiş, Mısır mezarlarındaki resimlerde ise çok miktarda taze soğana benzer çizimlere rastlanıyor hatta diğer bütün bitkilerden daha fazla taze soğan resmi çizilmiş. Şimdi bahar geldiğine göre yeşil soğanı taze taze tüketmenin tam vakti!

    Taze Soğanlı Minik Sebze Topları Tarifi İçin Tıklayın


    Bin derde deva sarımsağı taze taze tüketme vakti!

    Taze sarımsak, taneleri henüz olgunlaşmamış ve taze soğan görünümlü olan, ve tıpkı kurusu gibi taneli ancak kabukların kurumamış, içi ise sulu ve kurusuna nispeten biraz daha hafif olan olarak ikiye ayrılır. Kış aylarında yediğiniz sarımsaklarla karıştırmamanız gereken bu bahar sebzesini manavınızdan mutlaka isteyin ve farkı görün!

    Taze Sarımsaklı Cacık Tarifi İçin Tıklayın


    Bahar yerine 'Enginar' mı desek?

    İstediğiniz kadar sevmeyin ama mutlaka yemeniz gereken bir sebzedir enginar. Bahar aylarında özellikle zeytinyağı ile yapıldığında 'tatsız ve tuzsuz' diyenler kendilerinden utanırlar. Sağlık açısından büyük önem taşıyan bahar sebzesi enginar Atatürk'ün son günlerinde yemek istediği ama maalesef o sırada İstanbul'da enginar bulunmadığı için yiyemediği bir lezzettir de.

    Peynirli Domates Soslu Enginar Tarifi İçin Tıklayın


    Her yemeğe lezzet katan biberiyeden bir dal alır mısınız?

    Beyaz ve kırmızı et yemeklerine en çok yakışan sebze olan biberiye taze olarak kullanıldığında lezzetini kat ve kat arttırır. Bir acı bu kadar mı lezzetli olur? Turşusu bile enfestir.

    Biberiyeli Kahvaltılık Çıtır Patates Tarifi İçin Tıklayın

    Chef GPT


    En Çok Aranan Haberler