YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Sadece Profesyonellerin Bildiği 11 Mutfak Numarası

    Hadi, az önce pişirdiğiniz yemeği atmadan veya köpeğinize vermeden önce akşam yemeğinizi ve gururunuzu kurtarmanızı sağlayacak bu mutfak numaralarına göz atın.

    Mimarların hatalarını duvar sarmaşıklarıyla, aşçıların ise mayonezle kapattıklarını söylerler. Ne yazık ki, yemek yaparken karşılaştığınız tüm talihsizlikleri kalın bir sos tabakasıyla onaramazsınız.

    Bazen daha da aldatıcı numaralar kullanmanız gerekebilir. Ama endişelenmeyin! Fazla pişirmeden, fazla tuzlamaya kadar pek çok hatayı basit malzemeler kullanarak yemeklerinizin tadını dengeleyebilir, hatalarınızı maskeleyebilirsiniz.


    1. Sert et

    Hiç gerçekten iyi görünen ama pişirdikten sonra sertleşen ve zor çiğnenen bir et aldınız mı? Eğer cevabınız “Evet” ise endişelenmeyin. İşte her seferinde körpe ve muhteşem tatta bir et elde etmeniz için birkaç numara.

    • Meyve kullanın. Elma, ananas, mango ve armutun hepsi işe yarayacaktır. Eğer gerekliyse meyvenin kabuklarını soyun ve ince dilimler halinde kesin. Eti meyve dilimleriyle kaplı olarak pişirin. Meyve suları etin sert dilimlerini yumuşatmak için mükemmeldir. Bu nedenle domuz eti genellikle ananas ile pişirilir.

    Türk Halkı Eti Tanımıyor!

    • Sake kullanın. Ayrı bir kasede rendelenmiş soğanı ve elmayı karıştırarak bir terbiye karışımı hazırlayın. Daha sonra zeytinyağı ve çok az sake ekleyin. Ete tat ve yumuşaklık katmak için bir gece buzdolabında bu karışımda terbiye edin.
    • Kola kullanın. Kola mükemmel bir et yumuşatıcısı görevi görüyor. Kızartmadan önce, eti sadece 10 dakika kolada bekletin. Daha sonra eti yüksek ısıda karabiber kullanarak kızartın. Bu yöntemi etli yemeklerinize lezzet katmak için kullanabilirsiniz. Ve başka bir ipucu: bu tarif oldukça kalın et dilimleri için de uygun.
    • Limon kullanın. Eti pişirmeden önce limon suyunda 30 dakika boyunca bekletmek yumuşatmak için yeterli. Limon suyu yerine sirke de kullanabilirsiniz. Ancak, sirke kullanırsanız et bir gece boyunca sirke içinde bekletilmeli.

    Limon Soslu Biftek İçin Tıklayın


    1. Çok tuzlu çorba

    Eğer çorbanıza çok fazla tuz eklediyseniz, işte şeflerin çorbanızı kurtarmanıza yardımcı olacak birkaç sırrı.

    • Tuzu azaltmanın en kolay yolu tabii ki biraz su ekleyip çorbayı birkaç dakika daha pişirmek. Ancak bu yol yemeğinizin tadını etkileyebileceği için çok da uygun olmayabilir.
    • Eğer önceden kalan tuzsuz bir et suyunuz varsa tencerenize biraz ekleyebilirsiniz. Bu çorbanızı tadından ödün vermeden daha az tuzsuz yapmanıza yardımcı olacak.
    • Eğer et suyu eklemek size göre değilse pirinç ekleyebilirsiniz. Pirinç fazla tuzu emmek için mükemmel bir araçtır.
    • Bazı şefler tadı onarmak için rafine şeker de kullanıyorlar. Tek yapmanız gereken bir adet küp şekeri kaşığa yerleştirip çorbanın içinde erimesini beklemek. Şeker eriyene kadar bekledikten sonra başka bir adet yerleştirin. Tuz seviyesi istediğiniz hale gelinceye kadar bu işlemi tekrarlayın.

    Birbirinden Lezzetli 6 Çeşit Sonbahar Çorbası

    • Patates, erişte ya da makarna gibi yiyecekler de fazla tuzu emmeye yardımcı olabilir. Eğer tarif izin veriyorsa, bu yiyeceklerden daha fazla ekleyebilirsiniz. Eğer bu malzemelerden hiçbiri tarifte yoksa, birkaç tane soyulmuş patates atın ve patatesleri çıkarmadan önce 10-15 dakika pişmesini bekleyin. Patatesler fazla tuzu çekecek ve yemeğin tadını da bozmayacaktır.


    1. Soğanın acı tadı

    Pişmemiş soğanın keskin kokusu veya tadı, çoğu zaman bizi rahatsız eder. Ancak, yemekleri soğansız pişirmek de oldukça zor bir iş olabilir. Neyse ki çiğ soğanları daha lezzetli hale getirmenin kolay bir yolu var. Tek yapmanız gereken soğanları istediğiniz gibi dilimlemek ve bir kase soğuk suya koymak. Bu yöntem soğanın acı tadından kurtulmanıza yardımcı olacak.

    Soğan Salatası Tarifi İçin Tıklayın


    1. Çok tuzlu et

    Ekşi krema, bir et yemeğindeki fazla tuzu dengelemenize yardımcı olabilir. Etinizi bir kase ekşi kremaya yerleştirin ve soğumasını bekleyin. Bunun yerine bir miktar tuzsuz yağ ya da unlu bir sos (un, su ve ekşi krema) ekleyebilirsiniz.

    Tuzsuz bir garnitür de yemeği kurtarmanın başka bir yolu olabilir. Eğer kıymayı fazla tuzladıysanız iyice doğranmış lahana, kabak ya da rendelenmiş çiğ patates ekleyin. Bu malzemeler yemeğinizin tadını daha yumuşak ve sulu yapacaktır.

    Etin taze olduğu nasıl anlaşılır?


    1. Çok tuzlu sebzeler

    Sebze yahnisine birkaç tane domates eklerseniz daha az tuzlu olacaktır. Tek yapmanız gereken domatesleri iyice doğramak ve tuzlu yemeğinizle birlikte pişirmek.

    Pişmiş sebzelerin fazla tuzunu azaltmak için üzerlerine kaynamış su döküp birkaç dakika pişirebilirsiniz. Mantar yemekleri de tuzsuz soslar, garnitürler ya da ekşi krema eklenerek kurtarılabilir.

    Sebze Sevmeyenleri Bu Yemekler İle Kandırın!


    1. Yanmış et ya da diğer yiyecekler

    Eğer eti pişirirken en son dışı yanmış içi pişmemiş bir et elde ederseniz, yanan tabakayı kesin ve kalan kısmı yağda veya suda ağır ağır pişirin.

    Yemeğinizdeki yanık kokusunu yok etmek için ise yemeği başka bir kaseye alın ve üzerini kuru bir havluyla örtün. Havlu kötü kokunun çoğunu çekecektir. Yanık kokusundan ve tadından kurtulmanın başka bir yolu ise yemeğe sıcak süt eklemek.

    Evdeki kötü kokulardan kurtulmak için bunları yapın


    1. Soğumuş yemekler

    Hiç misafirlerinize yemek hazırladınız mı? Eğer öyle ise sıcak yemekleri sıcak, soğuk yemekleri soğuk tutmanın ne kadar zor olabileceğini biliyorsunuz. Neyse ki, bu sorunun çözümü çok basit. Tek yapmanız gereken tabakları ya da diğer servis araçlarını yemekleri koymadan önce 5 dakika fırında ısıtmak. Ya da yemekleri soğuk olarak servis etmek istiyorsanız tabakları buzdolabında soğutabilirsiniz. - - - - - -

    1. Çok yağlı et suyu

    Eğer et suyu çok yağlıysa, soğuması için buzdolabına koyun. Yağın et suyunun üzerinde donmasını bekleyin ve donan yağı ayırın.

    Peki et suyunun mükemmel faydalarından haberdar mısınız?


    1. Tavaya yapışan krepler

    Kreplerin tavaya yapışmasının birkaç nedeni var. Eğer hamur çok cıvıksa biraz un ekleyin. Eğer kullandığınız un düşük kalitedeyse bir miktar irmik unu ekleyin. Ayrıca hamuru koymadan önce kızartma tavasını yağ ile ısıtmak da oldukça önemli.

    İşte mükemmel krep hamuru tarifi


    1. Çok cıvık muhallebi

      Muhallebinin kıvamı kremadan ya da kremşantiden daha yoğun olmalı. Ancak bazen çok cıvık olabiliyor. Neyse ki, muhallebiyi koyulaştırmak için bazı numaralar var. Biraz un alın ve iyice karıştırın. Eğer koyulaşmazsa biraz daha ekleyin. Ayrıca, muhallebiyi birkaç dakika daha pişirmeyi ya da yalnızca buzdolabına koymayı da deneyebilirsiniz. - - - - - -

    2. Donmuş sebzeler

    Donmuş patateslerin 5-7 gün boyunca oda sıcaklığında (18-20°C) yavaş yavaş ısınmasını beklemek tatlı tatlarını azaltabilir. Donmuş bir soğanı 3-5°C’de çözerseniz bozulmayacaktır.

    Derin dondurucuda saklayabileceğiniz 15 gıda

    Chef GPT


    En Çok Aranan Haberler