YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Baldan Tatlı, Kolay ve Lezzetli 8 Ekmek Tarifi

    Koşun! Ekmek yapıyoruz!

    1. Dondurmalı Ekmek

    Yaz aylarında müptelası olduğumuz dondurma enerji açısından çok iyi bir kaynaktır. 100 gr sütteki kalsiyum ve fosfor miktarının dondurmanın yapılışından dolayı daha çok artar. Dondurmada karbonhidrat, protein ve yağın yanı sıra A, B, C, D ve E vitaminleri bulunur. Dondurma sanılanın aksine boğazımızı şişirmez hatta bademcik ameliyatı geçirenlere önerilir.

    Bu kadar yararlı bir besini kış aylarında da tüketebiliriz. Hem de kendi hazırladığımız ekmeklerle...

    Dondurmalı Ekmek Tarifi İçin Buraya Bakabilirsiniz.



    1. Mangolu Çikolatalı Kek

    Mango sevenlerdenseniz şimdi birde çikolata ile uyumunu düşünün... Dört mevsimin yaşandığı ülkemiz meyve konusunda oldukça bereketli ve tropikal meyvelere pek fazla ilgi gösterilmiyor. Ama Mangonun tadına bir kez bakan da bir daha vazgeçemiyor. Yapılan son araştırmalar, mangonun içindeki kuercetin, isokuercetin, astragalin, fisetin, gallik asitve metil gallat adlı antioksidan bileşiklerin kolon, meme, lösemi ve prostat kanserlerine karşı koruyucu etkisinin olduğunu göstermiştir. İçeriğinde yoğun olarak bulunan lif, pektin ve C vitamini sayesinde serum kolesterolü ve özellikle LDL (kötü kolesterolü) düşürücü etkiye sahiptir. Yararları saymakla bitmeyen Mangonun mutlulukla kesinlikle alakası olan çikolata ile birleştiğini düşünsenize. Adeta bir lezzet şöleni olmaz mıydı?

    Mangolu Çikolatalı Kek Tarifine Buradan Ulaşabilirsiniz.


    1. Tarçınlı ve Kuru Üzümlü Ekmek

    Kalp ve mide dostu tarçın nefis kokusuyla sizi de büyülemiyor mu? Vücut direncini arttıran, soğuk algınlığına iyi gelen tarçının, mineraller bakımından zengin ve enerji kaynağı olan kuru üzümle olan uyumu dillere destandır. Tarçın ve kuru üzümün birleşimiyle hemen damaklarınız bayram edecek hem de göz sağlığınızı koruyacak hem de sindirim sisteminize iyi bakacaksınız.

    Tarçınlı ve Kuru Üzümlü Ekmek Tarifine Buradan Ulaşabilirsiniz


    1. Krem Peynirli Muzlu Ekmek

    ''Krem peyniri ve muz mu?'' Evet, kulağa biraz ilginç geliyor ama lezzetine de bu kadar şaşıracaksınız. Hemen hemen herkesin evinde bulunan bu ikiliyi birleştirmek hiç aklınıza gelmemiş olabilir ama inanın bir kez deneseniz asla pişman olmazsınız. Görsel olarak da sizi oldukça tatmin edecek bu muhteşem ikili kendi hazırladığınız ekmekle buluşuyor.

    Krem Peynirli Muzlu Ekmek Tarifine Buradan Ulaşabilirsiniz


    1. Karamelize Şeftalili Ekmek

    Şeftalinin kokusu da tadı gibi baştan çıkarıcı değil mi? Yaz meyvesi olan şeftali uzun ömür ve yaşam meyvesi olarak da bilinir. Şeftali sadece taze meyve şeklinde değil, meyve suyu ve tatlılarda da ana malzemelerden biri olarak sıkça karşımıza çıkar. Şimdi ise ekmeklerimizde yerini alıyor. Nasıl mı?

    Karamelize Şeftalili Ekmek Tarifine Buradan Ulaşabilirsiniz


    1. Muzlu ekmek

    Banana Bread ismiyle bilinen ve Avrupa ülkelerinde sıkça tüketilen Muzlu Ekmek çok fazla bilinen ve tarif açısından uygulanan bir ekmek değildir. Kek gibi bir görüntüye sahip olsa bile lezzet açısından ekmekten daha güzeldir. Hem tatlı hem tuzlu bir lezzete sahip olan bi ekmek çeşidi aperatif olarak, özellikle çayların yanında tüketilebilir.

    Muzlu Ekmek Tarifine Buradan Ulaşabilirsiniz


    1. Peynirli Sarımsaklı Ekmek

    Her öğünün yanına yakışacak bir lezzet! Peynir ve sarımsağın muhteşem uyumu çıtır ekmekle birleşince tadına doyum olmaz. Özellikle çorbaların yanına eşlik ederse gerçekten doyurucu ve lezzetli bir uyum olur. Fırından çıkar çıkmaz servis ederseniz tüten dumanı sizi daha çok cezbeder. Salatalarınızın yanında tüketirseniz hem sağlıklı hem az kalorili bir öğünle gününüzü geçiştirmiş olursunuz.

    Peynirli Sarımsaklı Ekmek Tarifine Buradan Ulaşabilirsiniz


    1. Mayalı Ekmek

    Doğal olarak mayalanmış ekmekteki mayanın niteliği, işlenmiş mayadan yapılmış ekmeklere göre bir çok sağlıklı üstünlük sağlar. Evde kendiniz hazırlayacağınız mayalı ekmeklerinizi gönül rahatlığıyla tüketebilirsiniz. Doğal mayayla yapılan ekmek, içinde barındırdığı enzimler nedeniyle, sindirime yardımcı çok sayıda yararlı laktobasil bakterilerinin sindirim sisteminde yavaş yavaş oluşmasını sağlamaktadır.

    Mayalı Ekmek Tarifine Buradan Ulaşabilirsiniz

    Chef GPT


    En Çok Aranan Haberler