YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Tarifsiz Hazların Sebebi, Tatlı Krizlerinin Aranılanı Çikolata İle Yapabileceğiniz 13 Muhteşem Tarif!

    Bir kez yemeye başlandığı anda ne zaman duracağınızı asla bilemediğiniz, mutsuz anların şifası, mutluluk kaynağı, çocukluk aşkı, her genç kadının rüyası çikolatayı mutlaka bu tariflerle denemelisiniz!

    Dopamin salgılamayı tetiklediği için mutluluk ya da keyif verdiği bilimsel olarak kanıtlanmış olan çikolataya doyacaksınız!

    Sadece çikolataya değil onu keşfedenlere, üretenlere, paketleyenlere kadar emeği geçen herkese ne kadar teşekkür etsek azdır. Üzüldüğünüzde mutluluk veren, sevindiğiniz de anı daha doyumsuz kılan, kızdığınızda sakinleştirene çikolatayı bir de bu tarifle denemeli ve sonra bizlere de teşekkür etmelisiniz : )

    Muzlu ve Çikolatalı Tart Tarifi İçin Tıklayın


    Yüksek miktarda kakao içeren çikolata tansiyonu düşürür ve kan dolaşımını olumlu yönde etkiler

    Çikolatanın psikolojik ve biyolojik yararları saymakla bitmez. Ama şunu belirtmek de yarar var ki kim takar biyolojik yararları? Çikolata mutluluktur. Bir de çileklerle bir araya geldiğini düşünün... İşte o zaman mutluluğunuz iki katına çıkmaz mı?

    Fıstık ve Çikolata Kaplı Çilek Tarifi İçin Tıklayın


    Eğer diyabet ya da obezite sorununuz yoksa çikolatadan uzak durmanızı söyleyemeyiz!

    Kakaonun Latince adı theobroma, "tanrıların yiyeceği" anlamına gelir. Tanrıları bilemeyiz ama Amerikalıların çikolataya dönüştürdüğü bu muhteşem lezzetti sizde mutfaklarınız da rüyaya dönüştürebilirsiniz.

    Çikolata Kremalı Turta Tarifi İçin Tıklayın


    Bir teoriye göre çikolata tutkusu, hayatta kalmamızı sağlayacak besinlerle kendimizi ödüllendirme mekanizmamızın evrimsel bir uyarlaması.

    Çikolataya hayır diyemeyen herkesin en büyük korkusu şişmanlamak. Ama olsun, bazen küçük kaçamaklar yapmak bile azıcık kilo almaya değer!

    Çikolata Kremalı Beze Pasta Tarifi İçin Tıklayın


    Orta Amerikalılar kakaoyu asırlarca hamilelik ve doğum ağrılarında, ateş ve öksürük tedavisinde kullanmışlardır.

    Üzümlüsü, sütlüsü, nanelisi, alkollüsü, meyvelisi... Çikolatanın pek çok çeşidi günümüzde tüketilmekte. Peki, hazır aldığınız çikolatayı evde yapmaya ne dersiniz? Hem de rengarenk!

    Gökkuşağı Çikolata Tarifi İçin Tıklayın


    Sadece kokusuyla bile mutluluk hormonu endorfini harekete geçiren çikolata ile yapılan tatlıların sizi mutluluktan ne hale getireceğini düşünün!

    Çikolatanın ısırarak yediğimiz hali dışında içebildiğimiz hali de bizi bizden almaz mı? Mesela, içimizin yandığı geceler, canımız soğuk ve tatlı bir şeyler istediğinde elimizin altındaki malzemelerle yapabileceğimiz bu tarif sizi bulutların üzerinde hissettirecek!

    Orman Meyveli Çikolatalı Smoothie


    Bu nefis tatlı lezzetin tarihi M.Ö. 1000 yıllarına dayanıyor. O yıllarda Amerika'da yaşayan yerliler, kakao tohumlarını öğütüp enerji veren içecek yaparlarmış.

    Teknoloji bir yana dursun konuşmayı ve anlaşmayı bile doğru düzgün bilemeyen yerlileri anmak için evde kendi çikolatanızı kendiniz yaparak hem onlara teşekkür edebilir hem de damağınızı tatlandırabilirsiniz! Ayrıca evde çikolata yapmak çok eğlenceli!

    Ev Yapımı Çikolata Tarifi İçin Tıklayın


    M.S. 1550 yılında İspanyol Cortes'le Avrupa'yla tanışan kakao tohumlarının, bizlere çikolata olarak ulaşması için yaklaşık 800 yıl geçmiş.

    Çikolatanın içinde bulunan antioksidanlar kanserle mücadelede faydalı... O yüzden gerçekten en azından haftanın bir gününü çikolataya ayırmanızda pek bir sakınca olmamalı! Hem kendinizi hem ev halkını mutlu etmek için bu harika tarifi üşenmeden deneyin.

    Çikolatalı Mus Pasta


    Çikolata zengin bir kalsiyum kaynağıdır. Kalsiyum güçlü kemiklerin oluşmasını sağlıyor.

    Çayın yanında, televizyon izlerken, bazen gece uykularınız kaçtığında... Bir parça çikolata kesmez ise bırakın bütün kokusu ortalığa yayılsın! Hazırlayın çikolatalı kurabiyelerinizi sıcak sıcak tadına bakın ve ertesi gün işe/okula giderken yanınızda bulundurun : )

    Çikolatalı Ganaj Kurabiye Tarifi İçin Tıklayın


    Florid açısından da zengin olan çikolata güçlü dişlere sahip olmanızı sağlar.

    Siz hiç çikolatalı pizza yediniz mi? Yemediyseniz şimdi hazır olun! Hem çok pratik, hem aşırı lezzetli bu pizza bütün gün sizi tok tutacak... Bu kadar kaloriyi aldığınız için üzülmenize gerek bile kalmayacak!

    Çikolatalı Pizza Tarifi İçin Tıklayın


    Çikolata büyük miktarda bakır içeriyor. Bakır; cilde, damarlara ve dokulara faydalı oluyor.

    Çikolata sevmek ve yemek için illa çocuk olmak gerekmez! İçinizdeki çocuğu dışarı çıkarmak, arada sırada onun da ruhunu okşamak isterseniz bu çikolata dolgusuna bayılacaksınız...

    Hindistan Cevizi Dolgulu Çikolata Tarifi İçin Tıklayın


    Uzmanlar her gün az miktarlarda çikolata yemenin kanda pıhtılaşmayı önlediğini savunuyor.

    Yeni favorimiz olan yumuşacık Nutella çikolata krizlerimizin vazgeçilmez tatlarından. Ama sürekli de kavanozdan Nutella yiyecek değiliz ki... Şimdi size gizli tarifi sır gibi saklanan Nutella ile yapacağınız o harika tarifin sırrını veriyoruz.

    Nutellalı Şekerlemelerin Tarifi İçin Tıklayın


    Çikolata kişiye enerji verir ve diğer tatlılara oranla kan şekerini hızlı yükseltmez.

    Son noktayı çikolatanın parmak yedirten bir tarifi ile koyuyoruz! Dilinize, damaklarınıza yayılan, yemeden duramayacağınız, kimseyle paylaşmak istemeyeceğiniz bu lezzet, çok uzun bir süre yeni çikolatalı gözdeniz olacak!

    Çikolata Bombası Tarifi İçin Tıklayın

    Chef GPT


    En Çok Aranan Haberler